ד"ר ג'וי בנטוב
פסיכולוגית קלינית
ייעוץ פסיכולוגי להתמודדות עם ההשלכות הנפשיות של מגיפת הקורונה
בימים אלה פוקדת את האנושות מגיפה כלל עולמית שלא נראתה כבר מאה שנה. אמצעי הבידוד, בעוד שאפקטיבים לניהול בריאות הציבור, מייצרים עבור רבים קשיים נפשיים משמעותיים. המגיפה מציפה תחושות של חוסר ודאות וחוסר אונים. איננו יודעים כיצד שגרת היום שלנו תראה מחר, איננו יודעים מתי זה יגמר, יש לנו שליטה מוגבלת ביכולת לשמור על בריאותינו ושלום היקרים לנו. נוסף על כך המשק עובר טלטלה ויש אי-ודאות כלכלית. השהות הממושכת עם בני המשפחה עלולה להגביר קונפליקטים וליצור מתח, ריבים כעס ורגזנות. ביחסים משפחתיים תקינים יש איזון בין הביחד לבין הנפרדות, ובתקופה זו איזון זה לא מתאפשר.
קשיים אלה עלולים להתבטא בסימפטומים של חרדה, כגון קשיי נשימה, קשיי הירדמות ותחושות של לחץ ומתח בלתי נשלטים, וכן בסימפטומים של דכאון, כגון ייאוש, חוסר אנרגיה, עייפות והיעדר חשק לכל פעילות. המשבר עלול לפתוח פצעים ישנים ולהציף מחדש קשיים מהעבר.
במצבים של משבר חריף, לעיתים האינסטינקט שלנו הוא להיכנס למצב ״מאובן״ הישרדותי. מצב זה, לא מאפשר לחשוב באופן גמיש ויצירתי על התמודדות מיטיבה עם הקשיים. טיפול פסיכולוגי בימים אלה מסייע להפחית את המצוקה הרגשית, מקטין את תחושת הבדידות ומאפשר לנו לחשוב באופן פתוח גמיש על מנת לסגל התמודדות יותר טובה עם המשבר.
הייעוץ סביב משבר הקורונה יתמקד ב:
-
הבנה של גורמי המצוקה האישיים שהתקופה הנוכחית מציפה
-
אסטרטגיות להמודדות עם המצוקה הנפשית
-
תקשורת בין-אישית אפקטיבית בין בני המשפחה הקרובים
* הייעוץ ניתן באופן מקוון בפגישת וידאו, או במפגש פנים-אל-פנים בהתאם להנחיות משרד הבריאות.